Vorige bijeenkomst

IMPRESSIE VAN DE BIJEENKOMST 13 november 2021
WORKshop “Winter” door B.van Zeijl

GETOOND OP 13 november 2021

Verslag volgt nog !

Presentatie Textieltafel (voorheen Lace Lady ) door R.v.Teijlingen

Stukken van de wintertafel (eenmalig) zijn toegevoegd aan deze presentatie.

1. I. Hendriks: Bloemversiering op doosje (september-Doedag o.l.v. L. van der Meer) en bloem gemaakt tijdens workshop van kantkring De Haarlemmer Houtjes met patroon van Xandra Ballieux.

2. C. Boerlage: Bloemversiering op doosje van de september-Doedag met toegevoegd een gekloste vlinder naar eigen ontwerp.

3. G. Kusano, een beugeltas waarvan de zijden stof van de buitenkant door een Japanse oud-leerling is gemaakt in de Shibori-techniek. Het meegebrachte boek toont hoe deze afbindtechniek werkt.

4. M. Tempels: eigen ontwerp in zogenaamde twee tinten-tule met als titel Reptielen. Geïnspireerd op werk van Escher en gemaakt tijdens digitale cursus o.l.v. Pierre Fouché.

5. S. van den Herik: vijf nieuwe ontwerpen in Russische bandkant, twee pandaberen, een lam, een vogel en een heraldische vogel. Voor de wintertafel een vrij werk: Wintertuin.

6. H. Holt: voor de winter tafel een huisgemaakte arrenslee met versiering uit de september-Doedag en bloem uit de workshop bij kantkring De Haarlemmer Houtjes (zie 1).

7. F. Nederlof, Bloemversiering op doosje september-Doedag EN een beugeltasje met versiering in Schneebergse kant van eerdere Doedag EN voor de winter tafel een ingelijste kerstboom in frivolité-techniek.

8. A. Wierickx: Bloem september-Doedag gemonteerd met materiaal kunstbloem EN naambordje met naam in gekloste kant EN voor de wintertafel twee paar gehaakte schaatsen.