Kant (Huis) Vlijt

Dit is een nieuwe pagina dus we zijn nog een beetje zoekende naar een goede titel.

De bedoeling is om – via ingestuurde foto’s en verhalen van leden – elkaar – zoals we dat op elke bijeenkomst doen – te informeren, te inspireren, te helpen, een goed gevoel te geven enz.
Insturen – info@kantkringdewaaier.nl
Let op ! Dit is een openbare website – dus iedereen kan zien waar je mee bezig bent. Stuur alleen in wat door iedereen gezien mag worden.

Rit Goyvaerts – Valentijn 14 februari. In de afgelopen jaren hartjes geklost.
Links bovenaan – eigen en 1e ontwerp in Chantilly kant. Gemaakt tijdens een zomercursus Chantilly in het kantcentrum Brugge.
Midden – Valentijn in stropkant (torchon voor de Nederlanders) Uit Kant van december 2013-4
Onderaan – blauwe en rode hartje – “s Gravenmoerse hartjes van Ina Blaas-Dhont.

Ineke Hendriks – kerstster – coronapatroon LOKK 31-01-2021

Mia Aalberts – Bloemen naar patroon van Rico . 30-01-2021
Deze bloem heb ik geklost naar aanleiding van het patroon van Rico.    Ik heb de bladeren steeds een maatje vergroot en toen in elkaar genaaid met een hartje van meeldraden(gekocht bij Pipoos en gekleurd met nagellak) .
Rico heeft dit patroon gemaakt vòòr de Lockdown. Dit patroon was gemaakt voor de workshop “Zomer “ gepland op …
Zie ook op de pagina “vorige bijeenkomst”. Daar staan nog een aantal van deze bloemen.

Noot van de redactie – de bloemen verzamelen we en komen ooit op onze expositie gepland voor ons Jubileum jaar wat op dit moment nog is uitgesteld.

Marian Tempels – Boekenleggers in Point Fusion 30-01-2021
Sinds dit najaar ben ik lid van de Masterclass groep van “lace-artist” Pierre Fouché. Dit is een internationale groep, met deelnemers uit de gehele wereld: Zuid Afrika, Nieuw Zeeland, VS, Canada, verschillende Europese landen. Pierre zet elke week een les online, en één keer per maand komt de groep on-line bijeen. Bij deze bijeenkomsten wordt werk van vier of vijf deelnemers besproken.
De boekenleggers zijn mijn interpretatie van de eerste serie lessen over Point Fusion: combineer verschillende gronden op een 60 gr rooster, inclusief gronden die traditioneel op een 45 gr rooster worden gemaakt.

Rit Goyvaerts – oefeningen Lierse kant. 29-01-2021
Uitdaging – Initialen uitproberen om boven de broddellap te zetten. Waarschijnlijk is het beter om de initialen groter te maken want het echte fijne werk lukt nu nog niet.
Volgende uitdaging – de contouren voor een vlag in Lierse kant voor ons ledenproject staan er al een tijd op maar moeten nu ingevuld worden. Kijken welke grond er mooi in staat en hoe ik de waaier ga invullen.