9 november 2019

Impressie van de bijeenkomst 9 november 2019
Workshop: Tasjes in de gouden eeuw

Door Liane van der Meer

Na een inleidende presentatie van Maria Toet over tassen gaan we aan de slag met het klossen van een versiersel voor op een klein tasje. We hebben de keus uit drie verschillende patronen in bandjeskant.

Bij de patronen zit een beugeltje om het tasjes te complementeren. Al snel is iedereen druk in de weer met klossen en gezellig bijpraten.

Een groot aantal leden heeft haar meest bijzondere tas meegenomen.

getoond op 9 november 2019

Alle foto’s gemaakt door leden van De Waaier. Om de beelden beter te laten uitkomen worden ze niet op volgorde getoond.

Toelichting
 1. R. Goyvaerts. Een schilderij van Lierse kant gemaakt door haar moeder J. Pelckmans. Een bengeltje van C. Bakker en een engeltje uit de Kantbrief nr 3 van 2018. Een kerstster in Chantilly ontworpen door C. van Schagen. Een kerstkleedje uit het begin van haar kloslessen, het patroon is van het Kantcentrum in Brugge. In de kerstboom een ster en een vierkant werkje.
 2. I. Hendriks. Het akertje van de workshop met R. Delescen. Ze heeft er kraaltjes in verwerkt.
 3. B. de Laat. Drie bengeltjes voor de kerstboom. Een vogeltje van de workshop in Cuyk gegeven door M. Malinova. Een waaier van H. Fransen, van een workshop bij de Kantkriebel.
 4. R. Bettonviel. Een hele dansgroep van ballerina’s. De dames zijn uit perspex gezaagd. Het werd door de hulp van haar familie een familie project.
 5. R. van Teijlingen. Een akertje.
 6. G. Vermeulen. Een akertje, versierd met een belletje.
 7. G. Kuijpers. De vogel uit de workshop van M. Malinova. Een akertje. Een ingelijste vlinder geklost in rood naar patroon van A. Halikova. Tevens nog drie rode werkjes.
 8. T. Oderkerk. Een welkom kussentje voor de luiermand. Ze heeft dit gebruikt bij haar lezing voor de regiodag N Holland.
 9. L. Heemskerk. Een waaier van de workshop met H. Fransen. Het naaldenboekje van de Oidfa contactdag versierd met een waaierkantje. Een Pauw geklost naar patroon van A. Halikova.
 10. A. Wierckx. De vogel van de workshop M. Malinova. Een akertje. Een muzieksleutel uit een workshop bij E. Muskee.
 11. N. Iedema. Een akertje.
 12. Zie nr 20.
 13. C. Kant. Twee identieke akertjes geklost in blauw.
 14. E. van Buuren. Een akertje.
 15. R. Houweling. Een akertje.
 16. M. van Vegchel. De vogel van M. Malinova, in het groen geklost.
 17. J. Pahlad. Een kerstklok geklost in Idria techniek van de cursus die zij volgt bij R. Delescen.
 18. M. Driessen. Twee oorbelletjes in frivolité.
 19. T. de Roode. Een zwart akertje.
 20. E. Muskee. Drie kerstbengeltjes. Een vogel geklost tijdens een drie daagse workshop in Cuijk onder leiding van M. Malinova, het patroon is van haar leerling R. Michlicova. Een kerstboompje in Binche van M. Toyoda. Een moderne kerststal, naar patroon van A. Jaskova. Een raamhanger volgens patroon van B. Diessing. Een grote Kerstster.