17 september 2022

Bij deze derde bijeenkomst in 2022 was het thema “Boekenliefde” door Ineke de Vries

Ineke legt mbv een PowerPoint uit hoe ze tot de ontwerpen is gekomen en welke techniek ze heeft gekozen.

Ze heeft voor ons een aantal ontwerpen gemaakt. Er zijn patronen beschikbaar voor 5 woorden passend in ons jaarthema en 2 diertjes (te vinden in de tuin ) die weer passen bij het jubileum thema van de LOKK – “Insecten en ander tuinvolk”.

De techniek is een fijne Italiaanse kant: Fiandra a tre paia.
Met deze techniek krijgen de leden de mogelijkheid om zelf eenvoudige eigen ontwerpen te maken. Ineke licht toe met behulp hoe je dit kunt aanpakken. Dus wie dit wil kon ter plaatse een eigen ontwerp maken.
2 leden hebben gestoeid met het maken van een eigen ontwerp. We hopen hun uitwerkingen op de volgende bijeenkomst te mogen zien.

Er werd veel geklost en gekletst. Wederom een goede bijeenkomst.

Presentatie Textieltafel (voorheen Lace Lady ) door Mia Aalberts

Textieltafel, door Mia Aalberts

  1. Rita Bettonviel. De Vier Jaargetijden. Een vierluik in Binche, met een eekhoorn in naaldkant.
  2. Marian Tempels. De grote wolf van de workshop van Sebastiana van den Herik van de vorige bijeenkomst.
  3. Geri Vermeulen. Een eekhoorn in Mechelse kant uit het boekje “Pareltjes in Mechelse kant” van Marian Muller. Een paard in Binche, naar een patroon van Fumie Kanai.
    Geri heeft uit het patroon één paard geïsoleerd en geklost.
  4. Corry Boerlage. De woorden in Arabische tekst van de workshop van Adrie Groenendijk en Ien Bulk. Twee kikkers van de workshop van Sebastiana van den Herik van de vorige bijeenkomst.
  5. Rico van Teijlingen. Een werk in Sluisse Duchesse naar een patroon van zuster Judith. Het was bedoeld als speldenkussen, maar is daar te mooi voor.
  6. Greetje Honders. Een kikker van de workshop van Sebastiana van den Herik van de vorige bijeenkomst. Een eigen ontwerp van een theepot in Binche, gemaakt tijdens een cursus van Anne-Marie Verbeke in Brugge. Een narcis in Chantilly uit het tijdschrift Kant van het Kantcentrum in Brugge.
  7. Lilian van den Bosch. De grote wolf van de workshop van Sebastiana van den Herik van de vorige bijeenkomst. Een libelle volgens patroon van Karpenko. 
  8. Carolien de Vries. Een boekje van gerecyclede vilt (Wolunie Almere). Het boekje is naar een ontwerp van Trudi Labuschange, en is versierd met de kikker van de workshop van Sebastiana van den Herik van de vorige bijeenkomst.