17 november 2018

Impressie van de bijeenkomst 17 november 2018
Workshop: het zwanenmeer deel 3

Door Bonny van Bergen.

We ontvangen een uitgebreid mapje met patronen en werktekeningen. Elk van de vier danseres is door Bonny aangekleed in Milanese kant. Bonny legt ons uit, hoe de opzet van elk patroon moet worden gedaan. Daarna gaat iedereen aan de slag met de kleding.

Halverwege de middag legt Bonny uit hoe de afzet wordt gemaakt, en waarom de lange jurk voorzien is van een rijtje blaadjes.

Een zeer geslaagde dag!

getoond op 17 november 2018

Alle foto’s gemaakt door leden van De Waaier.

Toelichting

1. S. van den Herik, uit de cursus van Mariet Visser “breien en klossen” een object in blauw.
2. C. Boerlage. Drie ballerina’s van de workshops van het hele jaar bij de Waaier, in elkaar gezet door haar dochter. Tevens een oranje hart uit het boek van kantkring Molenwiekje, geschreven door I. Blaas.
3. R. Bettonviel. Een schilderij van twee zwanen in zwart en wit, geklost naar aanleiding van een doedag bij B. van Bergen.
4. S. van Beekum.  Kerstboompje uit het blad Kant. Een lantaarntje geklost bij een regiodag. Een versierd lichtje in kerstsfeer van diverse patronen.
5. F. Nederlof. Een langwerpig glazen waxinelichthouder met een geklost kerstpatroon erin, uit Klöppelshop Kok. Ook van haar drie harten uit het boek van I. Blaas.
6. N. Iedema. Dansende bloemen in naaldkant, eigen ontwerp en zelf gemaakt.  Klimmende katjes in een wilgentak, ook eigen ontwerp en zelf geklost. Twee boekenleggers naar een patroon uit een oud Oidfa bulletin met daarbij haar naam in Japans schrift.
7. I. de Vries. Een ballerina in blauw van de workshop van de vorige keer.
8. B. van Zeijl. Een ballerina in bruin en goud metalic.
9. T. de Roode. Een drietal cactussen geklost naar patroon van S. van der Herik, bij de regiodag Zuid Holland, een fles met kantwerk en een lichtje. Ook drie waxinelichthouders met hetzelfde patroon. Een glazen bol met licht op een krans van gouden kant.
11. B. de Laat. Een ballerina uit de workshop van de vorige keer.
12. L. Heemskerk. Een geklost schaap, twee vlinders en een ballerina.