17 maart 2018

Impressie van de bijeenkomst 17 maart 2018

Vanwege problemen in het bestuur beginnen we de dag met een Bijzondere Algemene Ledenvergadering.

Het zwanenmeer – prelude

We gaan ballerina’s aankleden! Er zijn vier danseressen, elk in een andere “positie”.

Onze workshop-leider van vandaag, Solveigh van Beekum, heeft voor twee ballerina’s een ontwerp gemaakt van een lijfje met bijhorende tutu. De tutu’s versierd met waaiers. Solveigh legt ons uit hoe we te werk kunnen gaan en hoe we kleding aan de danseressen kunnen bevestigen. Ze vertelt, dat een van de dames keurig met de benen bij elkaar staat, en dat dit zo z’n beperkingen heeft …

 

 

Ontwerp en kloswerk: S. van Beekum

getoond op 17 maart 2018

Alle foto’s gemaakt door leden van De Waaier.

Toelichting

1. R. Goyvaerts. Een paastak met gekloste paaseieren, het patroon komt uit een Anna van enkele jaren geleden
2. W.  Donker. Zij legde een stuk naaldkant op tafel, naar een patroon van Agnes Stevens. Ook bracht ze een broche in naaldkant mee, ze heeft cursus gedaan bij Gerda Cramer.
3. G. Kusano. Toonde een boek van het Rijksmuseum, dat helaas niet meer te koop is. Ze vertelde, dat Maarten en Oopjen er niet alleen prachtig geschilderd opstaan maar dat wij meer oog moeten hebben voor de prachtige kanten van die tijd. Ze spoorde de leden aan om  te gaan kijken naar deze en andere prachtige schilderijen. Of, als je niet in de gelegenheid bent: verdiep je dan eens in zo’n prachtig boek. En geniet van de mooie kanten! Het boek staat niet op de foto.
4. R. van Teijlingen. Een tasje van de workshop bij Dinie Boer, maar ingekort . Daarnaast een Lepoglava kant, dit is een stad in Kroatië. Het patroon komt uit een boekje gekocht bij de lokkertjes.
5. B. de Laat. Een windlicht versierd met een glitterkantje van een workshop met Thea de Roode.
6. R. Bettonviel. Een oud barbiepopje aangekleed met een avondjurk, inclusief reserve-jurk. Tevens een heel mini-waaiertje geklost in Binche techniek.