16 maart 2019

Impressie van de bijeenkomst 16 maart 2019
Lezing: De Gouden Eeuw

Door Maria Toet.

Maria licht het thema toe. Ze vertelt over de VOC, de Gouden Eeuw en het levensverhaal van Rembrandt van Rhijn. Ze vestigt onze aandacht op de “akertjes” op een van de schilderen. Deze zullen in de workshop van Riet Delescen op 14 september aan de orde komen.

Workshop: De Brillenverkoper

Door Tine Oderkerk.

Tine heeft een reconstructie van een 17e eeuws kantje voor ons. Het bestaat uit vlechten waarbij de picots links en rechts met dezelfde draad worden gemaakt.

getoond op 16 maart 2019

Alle foto’s gemaakt door leden van De Waaier.

Toelichting

Er zijn ballerina’s meegebracht door verschillende leden van de Waaier. U vindt de foto’s op de Welkom-pagina.

nr 1. S. van Beekum. Een ingelijste ballerina van onbekende afkomst, jaren geleden geklost. Een drieluik geklost in ’s Gravenmoerse kant van een workshop in Zuid Laren. Giraffen van de workshop met B. van Bergen bij de Waaier, met als toelichting: “oorzaak: verliefd. Vervolg: een aantal kleine giraffen”. Een waaierblad in Austria techniek van een workshop door T. de Roode.
nr 2. G. Vermeulen. Een lijst met twee gekloste beren naar een patroon van M. Toyoda, een derde beer is nog niet klaar. De vlinder is een onbekend patroon.
nr 5. S. van den Herik. Ze heeft de” blaadjes“ van de tutu van E. Muskee vergroot en gebruikt voor een object In blauw metallic. Op parelmoer blaadjes zijn diverse objectjes gezet uit een workshop van L. Roorda in 2005, met sierlint in het kloswerk. Daarnaast nog een objectje op een klemmetje.
nr 6. G. Honders. Een ingelijste ballerina van een van de workshops uit 2018 met een rok in parelmoergaren geklost.
nr 11. A. en C. Kant. Breien en kant van de cursus van M. Visser 2018.
nr 15. E. Muskee. Een halssieraad geklost naar patroon van de Tsjechische dames die op de kantmarkt altijd met leuke hoedjes staan. Ook een eigen ontwerp naar aanleiding van het thema Gouden Eeuw van 2019 in geklost goudkant met parels.
nr 16. M. Driessen. In frivolité: een doosje met deksel met ice drop en een hart met ice drop plus een kleedje.
nr 17. T. de Vries. Een Waaier van Austriakant van de workshop van T. de Roode in Zuid Laren.