15 september 2018

Impressie van de bijeenkomst 15 september 2018
Workshop: het zwanenmeer “Pas de Deux”

Door Ephrem Muskee.  De linker ballerina is gekleed in een tutu bestaande uit bladvormige stukjes, de rechter heeft een tutu met waaiers aan de uiteinden. De lijfjes zijn voorzien van drukknoopjes, zodat ze aan en uit kunnen.  Er is zelfs gedacht aan hoofddeksels.

 

 

Ephrem heeft de ballerina’s op gemotoriseerde draaischijven gezet, die voorzien zijn van een lampje dat in verschillende kleuren brandt.

 

 

getoond op 15 september 2018

Alle foto’s gemaakt door leden van De Waaier.

Toelichting

1. A. Groenendijk. Fanta flesje met een kantje om de buikjes geklost en met vrolijke bloemen erin.
2. I. Hendriks. De ballerina aangekleed met patroon van S. van Beekum uit de eerste workshop van 2018.
3. G. Kusano. Een halssieraad, met een opaal en kralen, gemonteerd op zelf ontworpen en zelf gekloste kant.
4. S. van Beekum. Twee vogeltjes in Milanese kant naar patroon van B. van Bergen. Een lijstje waarin aan twee kanten een afbeelding kan: een zijde gevuld met kousen in Milanees naar een patroon van B. van Bergen, en aan de andere kant twee klossen in Binche. Ook bracht ze een aantal geplastificeerde onderzetters mee in verschillende technieken.
5. R. Bettonviel. Twee aangeklede ballerina’s. Ze heeft les genomen bij G. Cramer en bracht alle proefmodellen en het eindproduct mee: een klein eekhoorntje.
6. G. Vermeulen. Een boomstronkje met daarop twee ballerina’s van de voorgaande workshop en een vlindertje in Binche.
7. E. Muskee. Een avondtasje: de voorkant is donkerpaarse stof bedekt met donker kant, de achterkant is een lila uitvoering van dezelfde grond.
9. L. Heemskerk. De stropdas naar een patroon van E. Muskee dat is gepresenteerd bij een contactdag.
10. R. van Teijlingen. Russische kant. Een konijn naar patroon van S. van den Herik, en het logo van De Waaier dat enige jaren geleden tijdens een workshop kon worden geklost.
11. T. de Roode. Een metalen ster, gevuld met een kantpatroon in Austria kant.
12. L. Heemskerk en B. de Laat hebben een workshop gegeven waarin schildpadden zijn geklost. Ter tafel liggen schildpadden geklost door: L. van den Bosch, S. Brink, I. van Vlaanderen en B. de Laat.
16. R. Zijp. Een schilderijtje met daarin een bloem uitgevoerd in Carick Macross naar een patroon van I. de Vries van de workshop van enige tijd geleden. Het bloemetje staat symbool voor Alzheimer.
17. M. Driessen. De stropdas geklost naar een patroon van E. Muskee.