14 september 2019

Impressie van de bijeenkomst 14 september 2019
Workshop: Akertjes

Door Riet Delescen.

Riet heeft een uitgebreid mapje voor ons gemaakt met uitleg over akertjes. Ze vertelt ons over de 17e eeuwse schilderijen waarop akertjes te zien zijn aan de kanten kragen. Na haar uitleg over de werkwijze gaan we zelf aan het werk en aan het gezellig bijpraten met iedereen.
De Marker knottendoek is van F. Nederlof.

We hebben de keus uit drie verschillende akertjes, gemaakt met Venise en Ganse Princesse en voorzien van blaadjes en kralen. Aan het eind van de middag hebben de meeste leden hun gekozen akertje vrijwel af.

getoond op 14 september 2019

Alle foto’s gemaakt door leden van De Waaier. Om de beelden beter te laten uitkomen worden ze niet op volgorde getoond.

Toelichting
 1. A. Groenendijk. Een masker waarmee ze de derde prijs gewonnen heeft bij de wedstrijd in Sebourg, Frankrijk. Ze heeft hierbij gronden uit diverse technieken gebruikt en daarbij haar fantasie de ruimte gegeven.
 2. M. Tempels. Een geklost nijlpaard naar het speciaal voor haar ontworpen patroon van S. van den Herik. Daarnaast glazen hangers met daarin een stukje kant van metaaldraad verwerkt.
 3. G. Kusano. Een folder van de workshop Carrickmacross.Ze heeft dit thuis geprobeerd maar vond het resultaat niet mooi. Daarom heeft ze een boekenlegger uit de winkel meegebracht.
 4. R. Goyvaerts. Twee kleedjes in Lierse kant die haar onlangs overleden moeder tijdens haar opleiding gemaakt heeft. Daarnaast een hanger met Lierse kant.
 5. B. de Laat. Heeft in Tönder een tas gekocht voor € 5,00. Op de achterkant van de tas staan patronen. Op de voorkant heeft ze de gekloste kantjes bevestigd.
 6. S. van Beekum. Een eeuwig durende kalender. Het patroon is van K. Kam-Biblis. De datum op de kalender geeft echt 14-09-2019 weer. De kalender is geklost in Torchon met verschillende gronden.
 7. B. de Laat. Een Tönder lace kleedje met midwinterhoorn. Tevens een boekenlegger in Torchon.
 8. G. Vermeulen. Een ingelijst hert naar patroon van M. Toyoda.
 9. Y. Scheele. Een samoerai-krijger geklost in Duchesse aangevuld met verschillende technieken. Voor haar kleinzoon die zelf ook klost. De foto is door mw Scheele gemaakt voordat het werk werd ingelijst. Daarnaast een geknoopt akertje. Een heidens werk.
 10. M. van Vegchel. Het zwanenmeer van de workshops van 2018, verwerkt tot een schilderij. Haar dochter heeft de achtergrond in aquarel gemaakt.
 11. M. Driessen. Diverse hartjes in frivolité. Een daarvan geeft een voorjaarsgevoel. Daarnaast een “dolly”, die geschikt is voor kerstmis. De patroontjes zijn van de website Klöppelshop.de.