13 november 2021


IMPRESSIE VAN DE BIJEENKOMST 13 NOVEMBER 2021
WORKSHOP “WINTER” DOOR B.VAN ZEIJL
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2021-1311-paraplu-verkleind-213x300.jpg
GETOOND OP 13 NOVEMBER 2021

Aan de hand van een PowerPoint vertelt Bets hoe zij in het algemeen tot een ontwerp komt.
Zij voert ons mee door het ontwerpproces van deze workshop.
Dit was zeer inspirerend en vergroot ons respect voor alle ontwerpers.Presentatie Textieltafel (voorheen Lace Lady ) door R.v.Teijlingen

Stukken van de wintertafel (eenmalig) zijn toegevoegd aan deze presentatie.

1. I. Hendriks: Bloemversiering op doosje (september-Doedag o.l.v. L. van der Meer) en bloem gemaakt tijdens workshop van kantkring De Haarlemmer Houtjes met patroon van Xandra Ballieux.

2. C. Boerlage: Bloemversiering op doosje van de september-Doedag met toegevoegd een gekloste vlinder naar eigen ontwerp.

3. G. Kusano, een beugeltas waarvan de zijden stof van de buitenkant door een Japanse oud-leerling is gemaakt in de Shibori-techniek. Het meegebrachte boek toont hoe deze afbindtechniek werkt.

4. M. Tempels: eigen ontwerp in zogenaamde twee tinten-tule met als titel Reptielen. Geïnspireerd op werk van Escher en gemaakt tijdens digitale cursus o.l.v. Pierre Fouché.

5. S. van den Herik: vijf nieuwe ontwerpen in Russische bandkant, twee pandaberen, een lam, een vogel en een heraldische vogel. Voor de wintertafel een vrij werk: Wintertuin.

6. H. Holt: voor de winter tafel een huisgemaakte arrenslee met versiering uit de september-Doedag en bloem uit de workshop bij kantkring De Haarlemmer Houtjes (zie 1).

7. F. Nederlof, Bloemversiering op doosje september-Doedag EN een beugeltasje met versiering in Schneebergse kant van eerdere Doedag EN voor de winter tafel een ingelijste kerstboom in frivolité-techniek.

8. A. Wierickx: Bloem september-Doedag gemonteerd met materiaal kunstbloem EN naambordje met naam in gekloste kant EN voor de wintertafel twee paar gehaakte schaatsen.