12 november 2022 – door Ephrem Muskee

Bij deze vierde bijeenkomst in 2022 was het thema “Schrijven met kant”.

Ephrem heeft voor ons in de sfeer van Dickens 3 patronen ontwikkeld.
Dickens schreef toen nog zijn romans met een veer. Daar is het ontwerp van vandaag op gebaseerd.
Heel veel leden zijn vlot aan het werk gegaan. Aan het einde van de dag waren velen flink opgeschoten. De volgende dag werden al enkele resultaten gepresenteerd via facebook.
Een mooi project wat in de sfeer van Dickens mogelijk nog op vele schoorsteenmantels tijdens de kerst zijn plekje zal vinden.

Presentatie textieltafel (voorheen Lace Lady) door Anny Dijkstra

Textieltafel, door Anny Dijkstra

 1. Rit Goyvaerts. Een windlichtje. Het patroon staat op de facebookpagina van Lace At Home, en is een project van de Haarlemmer Houtjes.
 2. Corry Boerlage. Ordner versierd met de letters De Waaier van de workshop van Ineke de Vries van de vorige bijeenkomst.
 3. Adrie Groenendijk. De slak van de workshop van Ineke de Vries en 2 kerstversieringen gemaakt op de Regiodag in Gouda.
 4. Els Wortelboer. De slak van de workshop van Ineke de Vries en een kerstster, patroon komt uit het sterrenboek van Christine Mirecki.
 5. Marian Tempels. Een boekenlegger met versierd volwerk, naar eigen ontwerp en zelfbedachte gronden. Techniek embellished  clothwork.
 6. Lilian van den Bosch. Een schaapje in Russische techniek. Ontwerp is van Sebastiana van den Herik.
 7. Laurin Heemskerk. Een shawl, ontwerp Christine Mirecki; een mandela ontwerp van Marie Luise Prinzhorn. Het woord “Lezen” van de workshop van Ineke de Vries; een vlag en een rondje in de techniek Punto Rosalin, ontwerp Riet Delescen.
 8. Ella van Buuren. Een brede strook oud Vlaamsekant gemaakt in haar rok. Het patroon is afkomstig van Pierre Fouché uit Zuid Afrika. Hij heeft dit in het groot gemaakt(1m x 5m) en hangt in het Metropolitan Museum in New York. 
 9. Ineke Hendriks. De letters Kerstmis van de workshop van Ineke de Vries.
 10. Betsie de Laat. Bonbondoosjes, ontwerp Ephrem Muskee en een rondje in de techniek Punto Rosalin, ontwerp Riet Delescen.
 11. Carolien de Vries. Haar initialen in de techniek Fiandra a tre Paia, van de workshop van Ineke de Vries. Eigen ontwerp.
 12. Rita Bettonviel. Een vogel, geklost van een Tsjechisch patroon en de letters Boekenliefde van de workshop van Ineke de Vries.  
 13. Anja Wiercks. Bonbondoosjes, ontwerp Ephrem Muskee en een rondje in de techniek Punto Rosalin, ontwerp Riet Delescen.
 14. Magda Pothoven. Winterlandschap van de workshop van Bets van Zeijl van vorig jaar.