20 mei 2017

Impressie van de bijeenkomst 20 mei 2017

Na de Algemene Leden Vergadering gaf Ineke de Vries de workshop Carrickmacross, een Ierse kantsoort.

 

 

Eerst vertelde Ineke ons middels een diapresentatie over de verschillende soorten Ierse kant en de historie van Carrickmacross. Vervolgens legde ze uit, hoe de verschillende lagen, karton, tule, batist, te stapelen. Ze drukte ons op het hart niet in de tule te knippen.

Ineke had een tafel vol met voorbeelden meegenomen. De meeste daarvan door haarzelf gemaakt.

Al snel was iedereen druk aan het werk en volop aan het bijpraten. Het werk in wording wordt gemaakt door W. Donker.

 

 

Werk van leden getoond op 20 mei 2017

Alle foto’s gemaakt door leden van De Waaier.

Toelichting

1. L. van der Meer. Een oud patroon van een wit Cluny kantje omgezet in kleur, door de prachtige afwerking is de overgang van de kleuren niet te zien!
2. T. Oderkerk. Een vlinder in Carrickmacross, lang geleden gemaakt bij een workshop in Oosterhessele.
3. S. van den Herik. De cirkel van de workshop “Ierse Symbolen” door G. Kuijpers en E. Muskee. Het werk is versierd met kraaltjes en er is een grote cirkel omheen gemaakt met de Russische kettingsteek.
4. R. Houweling. Drie keer een patroon van de workshop “Geen vaste grond” door M. Tempels en R. van Teijlingen. Ze heeft het patroon in verschillende kleuren gemaakt en in een pennenbakje gezet.
5. M. van Vegchel. Twee edelstenen van het ledenproject van dit jaar en twee sieraden gemaakt naar het patroon van de workshop “Ierse symbolen”.
6. R. Zijp. Een cirkel geklost naar een patroon van de workshop “Ierse symbolen”.
7. I. de Vries heeft in opdracht van de “Vrouwen van Nu” een theedoek een tweede leven geven. Ze heeft de doek bestempeld en opgesierd met tandwielen, stukjes kant en gevlochten fietsband.
8. A. Dijkstra. Twee zakdoekjes met hoekje in Carrickmacross. Een daarvan is versierd met de Zeeuwse roos.
9. G. Kuijpers is op de moederdagworkshop in Brokeloh geweest en heeft naar een patroon van M.L. Prinzhorn een werk uitgevoerd in geel en groen. Tevens een halssnoer gemaakt van een patroon van A. Persoon, ter gelegenheid van de ALV van de LOKK.
10a. E. Muskee is op dezelfde workshop in Brokeloh geweest en heeft hetzelfde patroon van M.L. Prinzhorn geklost.
10b. L. Heemskerk is ook in Brokeloh geweest en heeft ook het patroon van M.L. Prinzhorn geklost.
11. L. Heemskerk. Een parasoldoek, in eerste instantie door ons als kazuifel benoemd, gedragen bij het carnaval in Ulvenhout,  dat tijdens het carnaval Bosuilendorp heet. Dus veel uilen geklost uit diverse boeken, de middelste zat op een blad van eigen ontwerp. Ook een groene shawl geklost naar een patroon van H. Thumann.
12. C. Boerlage. Een knoop uit de workshop “Ierse symbolen”.
13. L. van den Bosch. Een metallic oöliet van een patroon van E. Muskee, een knoop uit de workshop “Ierse symbolen” en een hart naar een patroon van I. Blaas voor de contactdag van de Oidfa.
14. J. van Valkenburg. Een cirkel en een klaver van de workshop “Ierse symbolen”. Ze heeft ook een carrickmacross werk meegebracht dat ze heeft gemaakt bij een workshop van De Waaier in 1995.
15. S. van Beekum. Twee edelstenen voor het ledenproject, versierd met kleine zilveren kraaltjes.
16. R. van Teijlingen. Een kaarsenhouder uit de workshop van T. de Roode in Zuid Laren, twee edelstenen voor het ledenproject, een hart van de doedag van de Oidfa van I. Blaas, een Honitonwerk naar een patroon van L. Bouwmeester en een spinnenweb in Honiton. De Honiton werken zijn in een kaart verwerkt.
17. A. de Ruijter. Cirkels van de doedag “Ierse symbolen” in perspex gezet. Daarnaast heeft ze ook de klaver geklost. Ook legt ze een zakdoekje met Carrickmacross van de workshop bij De Waaier in 1995 gegeven door A. Begeer op tafel. Van de restjes heeft ze een vlinder gemaakt in Carrickmacross.