11 maart 2017

IMPRESSIE VAN DE BIJEENKOMST 11 maart 2017

Gisa Kuijpers gaf vandaag de workshop “Ierse symbolen”. Gisa werd ondersteund door Ephrem Muskee.

Voordat we aan de slag konden, luisterden we naar een korte lezing waarin verschillende Ierse symbolen werden uitgelegd.

Daarna gingen we  aan het werk. We hadden de keus uit drie patronen: een knoop bestaande uit drie bandjes die tegelijk werden geklost en door elkaar geweven; een driehoek in een cirkel geweven en het klavertje.

Er werd flink doorgewerkt en volop bijgepraat. Op het eind van de dag hadden de meeste deelnemers het werk een heel eind af.
Vandaag waren er ook drie gasten. Door de grote opkomst van de leden was het gezellig druk.

WERK VAN LEDEN GETOOND OP 11 MAART 2017

Alle foto’s gemaakt door leden van  De Waaier.

Toelichting

1. R. Zijp heeft een gekloste kerststal zelf uitgetekend en vrij geklost naar een plaatje. Als achtergrond een lapje stof uit Suriname.
2. L. van der Meer heeft in een workshop vormen gemaakt van ijzerdraad, deze omkleed met een panty en die verhard en gekleurd, daarna met diverse fantasiekantjes opgesierd. Ook van haar een 3D lijstje, het is voor en achter bekleed met kloswerk, dus je kan de achterwand door de voorkant zien. Vrij kloswerk en afgewerkt met een strik in Milanees. Ook van haar de leporello’s met het kloswerk van de workshops bij De Waaier in 2016.
3. M. Tempels heeft werk meegebracht van de reizende workshop “Van vorm tot sieraad” van I. de Vries.
4. A. van der Voort heeft een boodschappentas gemaakt en daar aan de voorkant een gekloste eekhoorn opgenaaid en op de achterkant een lieve-heersbeestje, beide naar een patroon van S. van den Herik.
5. G. Kusano heeft in Nieuw Vennep op de rommelbeurs een heel oud lapje linnen aangeschaft met daarop een al even oud Carrickmacross kantje.  Ook van haar een paashaas in Binche.
6. S. van Beekum heeft bij een workshop van T. de Roode in Zuid Laren een glas op voet met een waxinelichtje erin versierd met een groene blaadjes rank en een klein kantje op de rand van het glas. Helaas is de voet gesneuveld tijdens het transport. Ook heeft ze een rode roos in een waterglas meegebracht.
7. E. Wortelboer toont een Vlaanderse kant naar een patroon van A. Verbeke en een Binche uit Oidfa bulletin nr. 4 van 2015 naar een patroon van H. Blanchart.
8. T. de Roode heeft een verzameling Insernia kant meegenomen van de workshops die zij in de loop der tijd heeft gegeven. Alles eigen ontwerp behalve de ster.
9. R. Goyvaerts. Een kleedje “la vie en Rose” in Torchon, geklost in sprekende kleuren, waarin de witte spinnen heel mooi uit komen . Het patroon is uit de Caen Special van M. Potoms.  Ook heeft ze een Chantilly armband meegenomen naar patroon van L. Polet. En een rood armbandje van zomaar een patroontje van de kantmarkt.
10. N. Iedema toont alle kantjes voor de leporello van de Waaier workshops 2016.
11. I. Hendriks heeft ook de leporello’s van De Waaier workshops 2016 gemaakt.
12. M. Driessen heeft drie kloswerkjes van de workshops meegebracht.